4 Çeyrek Hangi Ay ?

Rex

Global Mod
Global Mod
4 Çeyrek Hangi Ay? Hadi Bunu Çözelim!

Sevgili forumdaşlar, bugün karşınızda harika bir soru var! "4 Çeyrek Hangi Ay?" Yani, takvimden tamamen kaybolmuş olan, ama bir şekilde her yıl tekrar önümüze gelen bu çeyrek meseleleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Hepimiz bu terimi bir şekilde duydum ama tam olarak ne anlama geldiği konusunda kafalarımız karışmış olabilir. Gelin, biraz eğlenelim, stratejiyle ve ilişkilerle harmanlayalım bu soruyu!

Erkekler Ne Diyor: “Çeyrek Dediğin, Tamam İşte, Çözümü Buldum!”

Erkekler, bu tip soruları genellikle çözüm odaklı yaklaşarak ele alır. Hadi ama, 4 çeyrek dediğimizde hemen bir hesap makinesi açılır, ya da "Benim zaten takvimim var, hiç düşünmem!" diyerek her şeyin ortasında çözümü bulur.

Örneğin, 4 çeyrek meselesi, bir iş adamı için gündem maddesi olabilir. Ne de olsa, yıllık planlarını çeyrek çeyrek yapar ve bu şekilde en verimli stratejiler belirlenir. Bu konuda zaten "çeyrekler" onlar için bir takvim ölçüsü ve aynı zamanda zamanı yönlendirme biçimi. Yani, 1. çeyrek Ocak-Mart, 2. çeyrek Nisan-Haziran, 3. çeyrek Temmuz-Eylül ve 4. çeyrek Ekim-Aralık... Hadi bakın, ne kadar net değil mi?

Tabii, bu yaklaşımı biraz daha çocuksu bir biçimde hayal edersek, "Ben 4 çeyrek yaparım, sonuçta 12 ay var, bu işin çözümü de basit!" diyen tipik bir erkek evde de “Hadi, bak ben 4 çeyrek yaşadım, hemen düzene girelim” diye diyebilir. İşte erkek mantığı budur; işin başına oturur, çözüm bulur ve “bitti, oldu!” der.

Kadınlar Ne Diyor: “Hadi Ama, Çeyrek Çeyrek Olan Biziz!”

Kadınların çeyrek konusuna yaklaşımı biraz daha... içsel ve duygusal olabilir. Çeyrek değil, aylar da olsa, ilişkilerinin her detayını akıllarında tutarak bir anlam arayışı içine girerler. "Çeyrek" demek, her şeyin çok önemli olduğu, plansız yaşanamayacak kadar yoğun duygusal süreçlere atıfta bulunmak gibi düşünülebilir. "Birini kırarsam, çeyrek çeyrek bir yıl kaybedebilirim!" diye iç geçirirler. Yani kadınlar için her bir çeyrek aslında çok daha derin bir anlam taşır.

O nedenle bir kadın için 4 çeyrek, aslında dört farklı dönem ve her dönemde yaşanan birçok duygusal olay demektir. Mesela, Ocak-Mart arasında "yeni yıl heyecanı" vardır, Nisan-Haziran arası "yaz planları ve güneş ışığı" demektir, Temmuz-Eylül arası "sonbahar öncesi çözülmesi gereken sorunlar" ve Ekim-Aralık arası da "kış moduna geçiş" demektir. Her bir çeyrek, bir kadın için adeta bir ilişki sınavı gibidir. Hangi çeyrekte hangi plan yapılacak, kimle görüşülecek, hangi içsel dönüşüm geçirilecek... Kadınların hayatında 4 çeyrek adeta bir duygusal yolculuğun haritasıdır.

Bu nedenle, kadınlar bu çeyrekleri sadece zaman dilimi olarak değil, içsel bir dönüşüm olarak da algılarlar. Erkekler stratejiyi düşündüğünde kadınlar “İçsel sezgilerimle ne olacak?” diye sorar ve 4 çeyrek gerçekten onları daha derin düşünmeye iter.

Biraz Mizah, Biraz Gerçek: Çeyrekler Arası Hayat!

Şimdi de biraz gerçek hayattan örnekler üzerinden gidelim. Bir düşünün; 4 çeyrek aslında bizim yaşamımızın bir nevi özeti gibi. Hani şu "Yeni yıl kararları" ile başlarız, ama bir bakarız ki Nisan gelmiş ve planlarımızı unuttuğumuz için stres yaparız. Temmuz’da tatil yapma hayalleri kurarız, ama Ekim'de "Sonbahar iş yükü" biter, hala tatil yapamamışızdır. Aralık gelir ve o kadar koşturmuşuzdur ki, yılbaşına bile stresli gireriz.

Şu 4 çeyreği birbirinden bağımsız düşünmek, aslında hayatı ne kadar bölünmüş şekilde yaşadığımızı gözler önüne seriyor. Yani 4 çeyrek, tek başına bir yılın her bir parçasını temsil etse de aslında her bir parça farklı bir durumu ve psikolojiyi yansıtır. Hani diyoruz ya, "Bu sene hedefim spor yapacak olmam!" Ama Ekim ayında "Evet, bu yıl yine olmadı!" diye kabul etmek zorunda kalıyoruz. Sonra tekrar başlıyoruz, tıpkı yeni yıl kararları gibi!

Tartışmaya Davet! Hadi, Sizin Çeyrekleriniz Hangi Ay?

Gelin bakalım, şimdi hep birlikte biraz eğlenelim ve tartışalım. Sizin için her çeyrek hangi ayı ifade ediyor? Yılın ilk çeyreği için “yeni başlangıç” dedik, ya da belki “yaz heyecanı” dedik, peki ya ikinci çeyrek? Nisan-Haziran arasında neler yaşanır? Çeyrekler hep birer dönemeç mi yoksa sadece zamanın geçişi mi?

Forumda şunu bir tartışalım: Her bir çeyrek sizde hangi hisleri uyandırıyor? İş dünyasındaki çeyrekler için strateji oluşturulabilirken, ilişkilerde de bir çeyrek dönemi yaşanabilir mi? Hadi bakalım, sizin yorumlarınızı bekliyoruz!

Sizce de, çeyrek çeyrek yaşamak eğlenceli bir hayat stratejisi değil mi?